Koncert Shira U'tfila Print E-mail

info Koncert grupe Shira U'tfila

 Povodom praznika Pesah Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La Benevolencija” u suradnji sa Španskom ambasadom u Sarajevu, organizuje koncert etno grupe "Shira U’tfila" iz Beograda.

Koncert će se održati u četvrtak 21. marta u sali Jevrejske opštine u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 59)  sa početkom u 19:00 sati .

Ulaz na koncert je slobodan.                                    

Grupa  "Shira U’tfila" inspiraciju za svoju muziku pronalazi u bogatsvu jevrejsko - španske, otomansko - turske, arapske i balkanske muzičke tradicije. Do sada su objavili sedam albuma, svirali u cijelom svijetu, i sarađivali u različitim projektima, uključujući istraživanje sefardske muzike sa Balkana, Mediterana i Bliskog istoka.

Posebnu pažnju grupa posvećuje tradicionalnoj sefardskoj muzici, istovremeno je kreativno inovirajući, istražujući njene bogate potencijale i njen kulturalni dijalog sa drugim muzičkim tradicijama.

Grupa "Shira U’tfila" (što u prijevodu znači “pjesma i molitva”) osnovana je 2000. godine na inicijativu Stefana Sablića, pozorišnog reditelja i kantora beogradske sinagoge "Sukat Šalom". Sablić je kompozitor, aranžer, vokalni solist i instrumentalista – izvođač na tradicionalnom bliskoistočnom kordofonom instrumentu tipa laute – udu.

Više informacija na web stranici
http://www.shirautfila.com/albums.htm

 
< Prev   Next >
powered_by.png, 1 kB

Guestbook - Last Post

Adnan
I samo da zahvalim na informacijama sa vase stranice i meni je trebalo za seminarski.
mod_vvisit_counterToday4
mod_vvisit_counterYesterday718
mod_vvisit_counterThis week1066
mod_vvisit_counterThis month27935
mod_vvisit_counterAll4193306

Newsletter

Ako želite primati novosti sa našeg web-a prijavite se na Newsletter


Follow benevolencija on Twitter

© 2023 Jewish Community of Bosnia and Herzegovina