Koncert Koldžo i Hadžić Print E-mail

info Koncert 

Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo "La Benevolencija" iz Sarajeva organizuje koncert

Amina Koldžo - viloina i
Dženana Hadžić -klavir

Na programu:
J.S.Bach, A.Vivaldi, J.Brahms, E.Bloch, R.Schedrin   

Hamdije Kreševljakovića 59, 02.06.2011. u 19:30h

 

KOLDZO AMINA je rođena 1988.god. u Sarajevu.Završila osnovnu Muzicku školu Mladen Pozajić u klasi prof.Dijane Đurđević .Srednju muzičku školu uspješno završila u klasi Prof.Davida Kamhija.Dobitnik je specijalne i više puta prve nagrade na federalnim takmicenjima učenika i studenata muzike u kategorijama violina i kamerna muzika.Pohađala je masterkurseve kod prof.Dore Schwarzberg,prof.Goran Končar,prof.Alejandro Drago ,Violeta Smailović-Huart,Sergey Kravchenko..itd.Svirala u  mnogim simfonijskim orkestrima  (Simfonijski orkestar Konzervatorija  u Bernu, Simfonijski orkestar jugoistočne Europe i Maggio Musicale Fiorentino pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija i RIAS Jungendorchester  u Berlinu). Trenutno je student četvrte godine smjera za violinu na  Muzičkoj Akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof.Jovana Bogosavljevića .A privatno ima casove sa prof.Kamhi Davidom.Održala  je već nekoliko solističkih koncerata.

Dženaba Hadžić-klavir Rođena je 1981. Godine u Zenici.Oanovnu i muzičku školu završava u Banjaluci godine 1995. Srednju muzičku školu pohađa u Zenici gdje kao učenica ima veliki broj nastupa.Srednju školu završava na  teoretsko-pedagoškom odsjeku.Takođe je uporedo pohađala i instrumentalni odsjek –klavir.
Nakon završetka Srednje muzičke škole u Zenici upisuje se na Muzičku akademiju u Sarajevu,odsjek teoretsko-pedagoški.Paralelno  sa studiranjem teoretsko pedagoškog odsjeka odsjek za klavir u klasi prof.Dinje Dimitrijević.Diplomira na teoretsko –pedagoškom odsjeku 2004.godine pod mentorstvom red.prof.dr.Ivana Čavlovića predmet muzički oblici.
 2005 godine diplomira na odsjeku za klavir i udaraljke-glavni  predmet klavir u klasi prof.Dunja Dimitrijević diplomskim koncertom.Tokom studiranja učestvuje na mnogim samostalnim i klasnim koncertima i koncertima kamerne muzike.Nakon dodiplomskog studija upisuje postdiplomski studij na odsjeku za klavir i udaraljke-glavni predmet klavir(klasa prof.Dunja Dimitrijević).Godine 2010 održava završni koncert magistarskog ispita i time stiče umjetnički stepen Magistar muzike-klavir.
U toku studiranje postdiplomskog studija postaje član volonterskog tima NVO GARIWO te učestvuje na svim  Svečanim akademijama povodom dodjele nagrada Duško Kondor
U svojoj karijeri nastupa širom Bosne i Hercegovine i više zemalja:Italija,Švicarska,Nizozemska , Češka Republika
Trenutno radi kao umjetnički saradnik na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu odsjek za gudače instrumente i gitaru-predmet violina.  

 
< Prev   Next >
powered_by.png, 1 kB

Guestbook - Last Post

Adnan
I samo da zahvalim na informacijama sa vase stranice i meni je trebalo za seminarski.
mod_vvisit_counterToday422
mod_vvisit_counterYesterday2120
mod_vvisit_counterThis week6798
mod_vvisit_counterThis month11359
mod_vvisit_counterAll4282047

Newsletter

Ako želite primati novosti sa našeg web-a prijavite se na Newsletter


Follow benevolencija on Twitter

© 2023 Jewish Community of Bosnia and Herzegovina