Bejahad 2011 Print E-mail

info Bejahad 2011 

Dvanaesti “Bejahad” će se održati po peti put u Opatiji u terminu od 24.VIII. – 31.VIII. 2011 godine. Ponovo se nalazimo i smještamo u hotelu “Adriatic”. Rezervirano je 320 postelja za goste “Bejahad”-a.

2011. godine ponovo imamo, nakon kratke pauze, jednodnevni program sa projektima iz jevrejskih opština sa prostora ex Jugoslavije (natječaj će biti objavljen u XI. ili XII.2010 godine).

Na manifestaciji 2011. godine u programu imamo gostovanje Jüdisches Museum i Jüdische Gemeinde Wien kao i Centrum Judaicum i Jüdische Gemeinde Berlin. Svaki od ovih značajnih evropskih jevrejskih centara će imati svoj dan (programski dan Beča je već definiran i dogovoren). Predviđen je i dolazak 50 – 60 gostiju iz Beča, a i isto toliko iz Berlina.
Također je predviđen i Yom Israel (Dan Izraela) sa 4-5 projekata. Nadamo se ne malom broju gostiju iz Izraela.

Za dan “Kulturom do zajedništva” pripremamo ponovo izuzetno atraktivan program na kome je već dogovoreno predstavljanje i najnovijeg filma Ljubiše Samardžića “Miris kiše na Balkanu” po romanu Gordane Kujić!

Naravno da nastavljamo i sa “Bejahad mladih” (četvrti susret) u saradnji sa JOINT-om ! Osigurano je 60 mjesta za mlade u dobi od 24-40 godina.

Nastavljamo i sa košer kuhinjom, a menu će za 2011, godinu za vas pripremiti Mikan Grinvald i beogradski rabin Isak Asiel ! Cijene za 2011. godinu ostaju potpuno iste kao i prošlih godina (puni sedmodnevni aranžman) za goste “Bejahad”-a sa prostora ex Jugoslavije.

Sve novosti u vezi sa Bejahadom 2011. možete pratiti na www.bejahad.com!!! Najnovije fotografije sa Bejahada 2010. možete pogledati u rubrici ‘Fotogalerija’ Bejahada 2010., a izbor objavljenih članaka u rubrici ‘Preneseno’. Impresije Davida Albaharija su objavljene pod naslovom ‘Najnovije’!

 
< Prev   Next >
powered_by.png, 1 kB

Guestbook - Last Post

Adnan
I samo da zahvalim na informacijama sa vase stranice i meni je trebalo za seminarski.
mod_vvisit_counterToday461
mod_vvisit_counterYesterday2120
mod_vvisit_counterThis week6837
mod_vvisit_counterThis month11398
mod_vvisit_counterAll4282085

Newsletter

Ako želite primati novosti sa našeg web-a prijavite se na Newsletter


Follow benevolencija on Twitter

© 2023 Jewish Community of Bosnia and Herzegovina