20 Av 5781

Izdvojeno

Joomla Featured Articles Module by DART Creations

Sign guestbook


Tamara Malesev    26 April 2013 06:43 | Lakewood, Ohio
Postovani,

Kao administrator Facebook prezenatacije "Atletski Savez Jugoslavije" i saradnik "Atletske Enciklopedije" koja je jos u pripremi, obracam Vam se sa molbom da mi posaljete iole neku informaciju o Flori Hofman.

Naime, Flora Hofman je jugoslovenska atleticarka koja je nastupala na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine u trci na 100 metara. Rodjena je 17. XI 1915. godine u Sarajevu, a nastupala je za Sportski Klub "Jugoslavija" iz Beograda. Njen nastup je izuzetno znacajan jer je to bio i prvi nastup nasih zena na olimpijadi. Nakon Olimpijskih igara (u nasim zabeleskama) joj se gubi svaki trag.

Kontaktirala sam Jevrejski istorijski muzej u Beogradu, ali oni nazalost nemaju ama nikakve podatke o Flori Hofman.

Hvala unapred,

Tamara Malesev

Svete knjige    12 February 2013 21:35 |
Dugo je da prevodim. Pogledajte ovdje. http://goo.gl/4uuLs
Dosta je slicno postovanju Casnog Kurana. -- Ja sam unuka od Kopelmana. To sam saznala prije dvije godine. Nikakve koristi u ekonomskom smislu.Samo dusevni mir zasto ne slicim nikom od 'rodbine'. Nekakva sam kopija Betty Kopelman. Kad me vidite kao da je ona ozivjela. Bilo bi mi drago da se javi neko ko zna nekog od Kopelmana. Pozdrav svima!

Azemina    07 February 2013 15:58 | Sarajevo
Kako i na koji nacin jevreji izrazavaju postovanje prema Tori? Najmanje 15 stavki, ako nije problem moze i vise, potrebno mi je za skolski zadatak

Logosoft    04 February 2013 16:17 | Sarajevo
Poštovanje,
Obraćam vam se molbom, ako nije problem, da mi odgovorite na jedno pitanje, jer mi je potrebno za školski projekat. Pitanje glasi: Na koji način Jevreji iskazuju poštovanje prema Tori?

Unaprijed zahvalan,
Faruk Šehić

Vesna Ruzicka    21 January 2013 17:33 | London
Lijepi pozdrav iz Engleske, od davno otisle Sarajke.Upravo sam prepisala recept za BURIKITAS sa vaseg portala i zelim reci koliko ste mi radosti time pricinili sto sam nasla deliciju koju mi je pravila moja dobra i nikad zaboravljena komsinica iz Koseva, teta Slavica Bernard, jos poznata kao Bebuska.Za vrijeme ovog rata, u poodmaklim godinama sa jevrejskom je zajednicom prebacena u hotel Dalmaciju u Makarskoj, a kasnije u dom Lavoslav Svarc, gdje je i preminula u 95-oj(mislim) godini. Moja majka i t.Slavicin suprug umrli su 1971/72-e godine, a neposredno nakon toga, rodila se moja kcerka. Teta Slavica ju je pazila kao svoju rodjenu dok smo muz i ja isli na posao. Bilo je to samo jedno od brojnih dobrih djela koje je ova plemenita zena ucinila za svog dugog zivota, iako joj je u II svj. ratu gotovo cijela obitelj odvedena i ubijena,cime njene tragedije nisu zavrsile. Sin jedinac Janko, krasan i muzicki jako nadaren mladic umro je u 17-oj godini od leukemije; ostao joj je samo suprug Alojz, kojeg je kasnije takodjer izgubila.
Dok budem pravila i jela burikitas i vase recepte za pitikijo, kako je ona govorila, moje misli biti ce vezane za tople uspomene na tetu Slavicu.


148
guestbook entries
powered_by.png, 1 kB

Guestbook - Last Post

Adnan
I samo da zahvalim na informacijama sa vase stranice i meni je trebalo za seminarski.
mod_vvisit_counterToday807
mod_vvisit_counterYesterday2012
mod_vvisit_counterThis week6470
mod_vvisit_counterThis month48760
mod_vvisit_counterAll3136991

Newsletter

Ako želite primati novosti sa našeg web-a prijavite se na Newsletter


Follow benevolencija on Twitter

© 2021 Jewish Community of Bosnia and Herzegovina