13 Shevat 5781

Izdvojeno

Joomla Featured Articles Module by DART Creations

Sign guestbook


sanja    28 September 2008 22:59 | sarajevo
Poruka za Faruka:

Vidim da vas interesuje ucenje hebrejskog jezika.
Javite mi se na sanja.njanja@gmail.com
Pozd rav

Faruk    22 September 2008 19:15 | sarajevo
Postovanje,
Interesuje me da li ima igdje u Sarajevu kurs hebrejskog jezika, da li se igdje to odrzava?postoji li?..to se vjerovatno tradicionalno prenosi pa nemogu da nadjem.. s obzirom da nisam jevrej a zelim naucit i hebrejski..molim za pomoc,hvala!

Radoš    31 August 2008 19:35 |
Volio bih znati sudbinu sarajevske sefardske porodice Kampos. Poznato mi je da je jedan od Kamposa držao mesaru prije II svjetskog rata na čaršiji. Zahvalan na bilo kakvoj informaciji.

Rasema    25 July 2008 22:24 |
Za ispit Istorija istocne Evrope (u Udinama) profesor nam je dao veoma zanimljivu knjigu o Jevrejima u Evropi. Napisala su je dvojica talijanskih novinara, Gabriele Eschenazi i Gabriele Nissim, a naslov je "Ebrei invisibili, i sopravvissuti dell'europa orientale dal comunismo a oggi". Ne znam da li je vec prevedena na bosanski. Pokusavaju da objasne jevrejsko pitanje u Evropi otprilike u periodu od prije I do kraja II Svjetskog rata, pa do danasnjih dana. Nazalost bosanski Jevreji se ne spominju, ali su poglavlja o Madjarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Cehoslovackoj i Istocnoj Njemackoj veoma zanimljiva, potresna, u svakom slucaju natjeraju te na razmisljanje. Zapitas se zasto nam u skoli o tome nisu nikada pricali. Tema mrznje, genocida, izmisljanja i zavaravanja naroda trebalo bi da se proucavaju i nikada ne zaborave, jer nazalost ciklicno se ponavljaju.

vbs    15 July 2008 19:32 |
Pozdrav!

Da li se na sajtu može objaviti neka e-mail adresa na koju bi se mogli slati članci koji bi eventualno bili interesantni za objavljivanje?


148
guestbook entries
powered_by.png, 1 kB

Guestbook - Last Post

Adnan
I samo da zahvalim na informacijama sa vase stranice i meni je trebalo za seminarski.
mod_vvisit_counterToday361
mod_vvisit_counterYesterday921
mod_vvisit_counterThis week1282
mod_vvisit_counterThis month36617
mod_vvisit_counterAll2828152

Newsletter

Ako želite primati novosti sa našeg web-a prijavite se na Newsletter


Follow benevolencija on Twitter

© 2021 Jewish Community of Bosnia and Herzegovina